YouTube elimină canalele unor ‘vloggeri’ nord-coreeni după ce Coreea de Sud le-a blocat

Publicat:

Trei canale YouTube considerate a avea legătură cu media de stat din Coreea de Nord au fost eliminate, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al platformei americane de video online, după ce autorităţile de reglementare sud-coreene le-au blocat la cererea agenţiei de spionaj a ţării, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres

Canalele prezentau femei tinere vorbitoare de engleză, inclusiv o fată de 11 ani, care susţineau că oferă o privire nefiltrată asupra vieţii de zi cu zi din Coreea de Nord, ele fiind bloggeri video sau “vloggeri”.


Citește și : Raportoarea specială a ONU denunţă ‘tratamentul inuman’ aplicat deţinuţilor de la Guantanamo

Fata, care spunea că se numeşte Song A, vorbea despre vizitarea parcurilor acvatice, mersul la şcoală şi cititul cărţilor cu Harry Potter.

În timpul pandemiei de COVID-19, ea a difuzat un videoclip, aparent filmat în timp ce era închisă în casă, lăudând răspunsul guvernului nord-coreean şi dându-le asigurări urmăritorilor că “totul este sub control aşa cum era şi înainte, şi toată lumea este bine”.

Purtătorul de cuvânt al YouTube a precizat într-un comunicat că decizia de a elimina canalele a fost luată pentru a se conforma cu “sancţiunile SUA şi legile de reglementare comercială, inclusiv cele legate de Coreea de Nord”.

“După o analiză şi în concordanţă cu politicile noastre, am închis cele trei canale distribuite la noi”, se arată în comunicat, fără a detalia cine a adus canalele în atenţia YouTube.

Un oficial de la Comisia pentru standarde de comunicare din Coreea (KCSC) a confirmat informaţiile din presă conform cărora comisia a blocat site-urile în Coreea de Sud săptămâna trecută la cererea Serviciului Naţional de Informaţii, pe motiv că tot conţinutul lor era o “promovare” a guvernului nord-coreean şi avea o “părtinire pozitivă” despre Coreea de Nord, notează Reuters.

KCSC a cerut de asemenea Google, compania-mamă a YouTube, să elimine conturile, a spus oficialul.

Potrivit analiştilor occidentali, canalele au legătură cu mass-media de stat şi un astfel de conţinut este imposibil de produs independent sau distribuit în Coreea de Nord, unde există un control strâns, iar accesul la internetul global este limitat la câţiva privilegiaţi.

Potrivit NK News, un site din Seul ce urmăreşte Coreea de Nord, youtuberii aveau legături cu Sogwang Media Corporation, companie cu sediul în Phenian şi care încearcă să lărgească influenţa externă a ţării prin intermediul social media.

Citește și : Putin a vorbit la telefon cu liderul EAU despre situaţia din Rusia

Conturi de Twitter legate de Coreea de Nord, inclusiv cele ale aşa-numitelor “asociaţii de prietenie” din Marea Britanie şi din alte părţi, au fost de asemenea blocate în Coreea de Sud din cauza unor solicitări legale.

Unii cercetători s-au plâns că eliminarea conturilor taie sursele de informaţii despre Coreea de Nord şi media acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recensământ 2024: 2,4 mil de persoane și 1,64 mil de locuințe, recenzate până la 30 iunie

Recensământ 2024: 2,4 mil de persoane și 1,64 mil de locuințe, recenzate până la 30 iunie Până la finele zilei de 30 iunie 2024, în...

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții În a doua jumătate a lunii...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.