YouTube ELIMINĂ ‘videoclipuri sensibile’ despre alegerile din Brazilia

Publicat:

YouTube a anunţat marţi eliminarea videoclipurilor care pun la îndoială integritatea alegerilor generale din 2018, pentru a combate dezinformarea înaintea scrutinului din octombrie, în care preşedintele Jair Bolsonaro va candida pentru al doilea mandat, notează AFP, potrivit agrepres.

Platforma digitală, care a luat deja măsuri similare în ajunul ultimelor alegeri din Germania sau Statele Unite, a indicat într-un comunicat că va elimina “orice videoclip care prezintă acuzaţii false de fraudă sau probleme tehnice influenţând rezultatul electoral” în urmă cu patru ani.


Citeşte şi: Jamaicanii i-au întâmpinat cu ostilitate pe ducii de Cambridge – Black News

Jair Bolsonaro a pus la îndoială în mod repetat fiabilitatea sistemului de urne electronice în vigoare din 1996, susţinând – fără a prezenta dovezi – că o “fraudă” l-a împiedicat să fie ales din primul tur.

Aceste acuzaţii ale preşedintelui de extremă dreapta au stârnit temeri că nu va recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale în caz de înfrângere, precum fostul preşedinte american Donald Trump, unul dintre modelele sale.

După atacul asupra Capitoliului de la Washington în ianuarie 2021, Jair Bolsonaro a avertizat că Brazilia ar putea avea “o problemă şi mai gravă decât Statele Unite” dacă va continua să folosească sistemul de vot electronic.

YouTube a explicat marţi că orice videoclipuri “conţinând informaţii false care ar putea descuraja alegătorii să meargă la vot” vor fi eliminate.

Citeşte şi: New York Times a confirmat în sfârșit că benzile Watergate sunt AUTENTICE – Black News

“Aceasta include falsele informaţii potrivit cărora urnele electronice au fost sparte în timpul alegerilor din 2018”, a precizat platforma.

Cu circa şase luni înainte de alegeri, Jair Bolsonaro este devansat în sondaje de fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), chiar dacă diferenţa s-a redus la aproximativ zece puncte în ultimele săptămâni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Concursul pentru șefia Metalferos: O singură candidatură validată, fost lider PAS

Concursul pentru șefia Metalferos: O singură candidatură validată, fost lider PAS La proba interviului pentru funcția de șef al întreprinderii Metalferos a fost admis un...

Kuleba acuză Rusia: Senatorul american a fost păcălit printr-un deepfake

Kuleba acuză Rusia: Senatorul american a fost păcălit printr-un deepfake Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat astăzi că senatorul american Ben Cardin...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Grănicerii letoni raportează presiuni continue la frontiera cu Belarusul

Grănicerii letoni raportează presiuni continue la frontiera cu Belarusul Letonia continuă să înregistreze numeroşi migranţi care încearcă să treacă frontiera din Belarus, a declarat vineri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.