Zaharova, după expulzarea șefului Sputnik: Esența antirusă a acestui pas urât este evidentă

Publicat:

Ministerul rus de Externe va lua măsuri de răspuns la decizia Chișinăului de a-l expulza pe șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov. O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova.

„Esența antirusă a acestui pas urât este evidentă. Scopul ei este să curețe spațiul informațional al R. Moldova de mass-media incomodă pentru autorități și să-i intimideze pe cei care nu sunt de acord.


Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

Conducerea R. Moldova a demonstrat încă o dată cât valorează angajamentele sale față de idealurile democrației și pluralismului de opinii. Există o încălcare directă din partea Chișinăului a obligațiilor sale legale internaționale privind respectarea libertății de exprimare.

Cerem ca structurile internaționale relevante să dea o notă adecvată acțiunilor autorităților moldovenești. În ceea ce privește măsurile noastre de răspuns, acestea cu siguranță vor urma”, se arată în reacția MID-ului rus.

Șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, cetățean al Federației Ruse, a fost declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pe un termen de 10 ani.

Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu un șir de precizări după ce șeful Sputnik Moldova a fost declarat persoană indezirabilă.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.