X

Zaharova, după expulzarea șefului Sputnik: Esența antirusă a acestui pas urât este evidentă

Ministerul rus de Externe va lua măsuri de răspuns la decizia Chișinăului de a-l expulza pe șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov. O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova.

„Esența antirusă a acestui pas urât este evidentă. Scopul ei este să curețe spațiul informațional al R. Moldova de mass-media incomodă pentru autorități și să-i intimideze pe cei care nu sunt de acord.

Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

Conducerea R. Moldova a demonstrat încă o dată cât valorează angajamentele sale față de idealurile democrației și pluralismului de opinii. Există o încălcare directă din partea Chișinăului a obligațiilor sale legale internaționale privind respectarea libertății de exprimare.

Cerem ca structurile internaționale relevante să dea o notă adecvată acțiunilor autorităților moldovenești. În ceea ce privește măsurile noastre de răspuns, acestea cu siguranță vor urma”, se arată în reacția MID-ului rus.

Șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, cetățean al Federației Ruse, a fost declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pe un termen de 10 ani.

Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu un șir de precizări după ce șeful Sputnik Moldova a fost declarat persoană indezirabilă.

 

 

Tags: chisinaumoscovaVitalii DenisovZaharova
Categorii: ExterneȘtirile zilei