Zaharova: Relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova vor ‘reveni la nivelul anterior’

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, susține că relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova se vor îmbunătăți și vor „reveni la nivelul anterior”, relatează Piter.tv.

Potrivit acesteia, situația actuală are loc din cauza „proceselor nefirești și inventate” de conducerea de la Chișinău. „Pot să vă argumentez. Acesta nu este doar punctul meu de vedere, ci pur și simplu pentru că procesele care au loc în prezent în Moldova sunt nefirești, artificiale, inventate de Maia Sandu și regimul ei”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe”, a spus Zaharova, potrivit Știri.md .


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

În ultima perioadă, reprezentanta MAE-ului rus a criticat în repetate rânduri deciziile autorităților moldovenești.

  Ministerul rus de Externe a publicat o declarație oficială în care se menționează că reducerea personalului rus în Moldova va afecta cetățenii țării, dar și cei ai Rusiei, iar întreaga responsabilitate pentru acest pas o poartă autoritățile de la Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a răspuns Moscovei. „Sunt sigură că numărul angajaților Federației Ruse este suficient pentru ca să asigure servicii de calitate. În general, relația noastră cu Federația Rusă are de suferit dramatic după ce Rusia a atacat Ucraina și ucide oameni nevinovați, distruge orașe și sate din Ucraina”, a spus Maia Sandu.

În dimineața zilei de 14 august, un avion al Federației Ruse a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a transporta la Moscova diplomații ruși care și-au încheiat misiunea în R. Moldova.

La data de 26 iulie, MAEIE a anunțat că la Chișinău va fi redus numărul personalului Ambasadei Rusiei. Rămân doar 15 angajați și 10 diplomați, autoritatea din Republica Moldova invocând principiul parității.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.