Zăpada prelungește vacanța elevilor din Ialoveni și Anenii Noi

Publicat:

Comisia Situații Excepționale Ialoveni și Anenii Noi au decis sistarea activității instituțiilor pe o perioadă de câteva zile din cauza condițiilor meteo extreme.

Membrii CSE au decis pentru siguranța copiilor ca aceștia să stea acasă pe perioada vremii nefavorabile, iar ulterior la întoarcerea la învățământ să recupereze materialul pierdut, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Turismul în Israel a crescut în 2023 în pofida războiului

Astfel, școlile aflate în gestiunea Direcției Educație Ialoveni își sistează activitatea pentru data de 9 ianuarie, iar orele zilei de marți urmează să fie recuperate ulterior.

De altfel, la 6 ianuarie, CSE Ialoveni a venit cu o recomandare similară în care a sugerat sistarea activității școlilor și grădinițelor din raion în caz de situații extreme (punctul 10).

Mai mult, în raionul Anenii Noi se sistează activitatea instituțiilor educaționale, grădinițelor și școlilor pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie, cu recuperare ulterioară.

 Vremea se va schimba brusc în țară, iar în acest context meteorologii au anunțat Cod Portocaliu de avertizare. Astfel, în perioada 7-10 ianuarie, în țară va fi valabilă alerta meteorologică în care se prevăd condiții complicate ale vremii.

Echipele operative de reparații s-au pregătit să intervină pentru a remedia eventualele defecțiuni ale rețelei electrice provocate de ninsorile prognozate. Ministerul Energiei îndeamnă toți locuitorii să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță şi de protecție împotriva electrocutărilor.

Citeşte şi:  Schengen – Fostul premier bulgar atacă dur Austria și vorbește despre șantaj: Și noi putem face asta!/ Apel la România

În contextul acestor informații, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) recomandă participanților la trafic să fie atenți și să respecte un șir de reguli.

...

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.