Zarif: Conferinţa de la Varşovia privind Iranul este ”născută moartă”

Publicat:

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a apreciat miercuri că Conferinţa de la Varşovia, organizată sub patronajul Statelor Unite, care are ca obiectiv să exercite presiuni asupra Iranului, este ”născută moartă”, relatează AFP, potrivit News.ro .

”Conferinţa de la Varşovia, cred eu, este născută moartă”, a declarat Zarif într-o conferinţă de presă la Teheran.


Citește și : 13,5 milioane de afgani suferă din cauza insecurităţii alimentare severe (UNAMA)

”Este vorba despre o nouă tentativă a Statelor Unite de a continua cu obsesia lor privind Iranul, care este nefondată”, a adăugat el.

Conferinţa de la Varşovia, care reuneşte începând de miercuri aproximativ 60 de ţări în capitala poloneză, este animată de către secretarul de Stat american Mike Pompeo şi de vicepreşedintele american Mike Pence.

Ea voia iniţial să vizeze ”influenţa destabilizatoare” a Iranului în Orientul Mijlociu. Însă iniţiativa americană nu a dezlănţuit entuziasmul, determinând Washingtonul şi varşovia să lărgească agenda la stabilitatea în Orientul Mijlociu.

Pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu, care participă de asemenea la conferinţă, Iranul, oaia neagră a Israelului, rămâne, cu toate acestea, subiectul principal.

Puterile europene au trimis la Varşovia doar reprezentanţi de rang inferior – cu excepţia şefului diplomaţiei britanice Jeremy Hunt, care vrea să discute despre criza umanitară din Yemen.

Zarif a declarat că nici măcar Washingtonul nu este interesat de această conferinţă, apreciind că este doar un forum de schimb de idei între cei 60 de participanţi.

Citește și : Moscova, acoperită de zăpadă; zeci de zboruri au fost anulate

”Eu cred că faptul că nu au intenţia să difuzeze o declaraţiecomună şi că încearcă doar să recurgă la propriul comunicat în numele altora arată că nu au, ei înşişi, vreun respect” faţă de această reuniune, a apreciat şeful diplomaţiei iraniene.

”În general, nu reuneşti 60 de ţări dacă o faci doar să vorbeşti în locul lor. Asta vă arată că ei nu vor să facă ceva cu această reuniune”, a adăugat Zarif.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.