X

Zarif: Trump distruge credibilitatea SUA și îşi umileşte aliaţii cu „mici jocuri”

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a afirmat într-o postare pe Twitter că preşedintele american, Donald Trump, distruge credibilitatea SUA în timp ce Iranul lucrează la o soluţie politică în Siria, scrie Reuters, potrivit news.ro .

„În timp ce Donald Trump distruge credibilitatea Statelor Unite şi îşi umileşte aliaţii cu „mici jocuri”, noi suntem încântaţi să interacţionăm cu puteri responsabile astăzi la Teheran pentru a merge mai departe spre găsirea unei soluţii politice în Siria”, a scris Zarif pe Twitter.

Citește și : Emisarul Naţiunilor Unite pentru Siria pledează pentru deschiderea unor ‘rute de evacuare voluntară’ din Idlib

„Am căzut de acord să oprim terorismul şi să evităm suferinţa umană”, a adăugat el.

Zarif a postat mesajul în timpul unei întâlniri trilaterale dintre Iran, Rusia şi Turcia care a avut ca scop găsirea unei soluţii pentru conflictul din Siria.

Preşedintele turc, Tayyip Erdogan, a cerut oprirea ostilităţilor în regiunea siriană controlată de rebeli, Idlib şi a declarat că un potenţial atac al guvernului asupra rebelilor ar putea duce la un masacru.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a informat că Moscova se opune opririi ostilităţilor iar liderul iranian, Hassan Rouhani consideră că Siria trebuie să recâştige controlul asupra teritoriului său.

Citește și : Erdogan cere oprirea ostilităţilor în regiunea siriană Idlib; Putin se opune

Tags: IranrusiasiriaSUAteheranTrumpturciatwitterZarif
Categorii: Sinteze