X

Zborul lui Nancy Pelosi la Taiwan, cel mai urmărit din istoria Flightradar24

Zborul care a dus-o marţi pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taiwan, a fost cel mai urmărit din istoria Flightradar24, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor, transmite AFP, potrivit agerpres

“În momentul aterizării în Taipei, (zborul) SPAR19 era urmărit de peste 708.000 de oameni din întreaga lume, ceea ce îl face cel mai urmărit zbor în direct din istoria Flightradar24”, a spus serviciul într-un comunicat de presă.

Citește și : Igor Dodon cere alegeri anticipate în R.Moldova din cauza prețului la gaze naturale

Nancy Pelosi a menţinut ambiguitatea în legătură cu vizita în Taiwan în timpul turneului pe care îl întreprinde în Asia, escală care ar putea înrăutăţi şi mai mult relaţiile dintre China şi Statele Unite deoarece Beijingul revendică suveranitatea asupra insulei.

“Vizita delegaţiei noastre parlamentare în Taiwan demonstrează sprijinul necondiţionat al Americii pentru democraţia vibrantă din Taiwan”, a spus ea într-un comunicat publicat la scurt timp după sosirea în capitala insulei.

Ministerul chinez de externe a denunţat “o încălcare gravă” a angajamentelor americane faţă de China, care “subminează grav pacea şi stabilitatea regionale”.

Nancy Pelosi este cel mai înalt oficial american ales care vizitează Taiwanul în ultimii 25 de ani.

După decolarea din Kuala Lumpur, avionul său militar era deja urmărit de peste 200.000 de oameni în timpul zborului deasupra Indoneziei, iar acest număr “a continuat să crească pe măsură ce aeronava se apropia de Taiwan”, relatează site-ul.

Citește și : Taiwanul anunţă incursiunea a peste 20 de avioane militare chineze în timpul vizitei lui Nancy Pelosi

Sunt, de asemenea, menţionate articole din presa americană despre prezenţa lui Nancy Pelosi la bordul aeronavei.”Interesul susţinut şi fără precedent pentru acest zbor a avut un impact puternic asupra infrastructurii Flightradar24″, continuă serviciul. Echipele sale tehnice s-au mobilizat, dar “din păcate, având în vedere volumul de utilizatori, a fost necesar să organizăm sala de aşteptare, care limitează timpul de acces pentru neabonaţi”, explică site-ul. Versiunea obişnuită a fost reinstalată la scurt timp după aterizarea lui Nancy Pelosi la Taipei.

Tags: Flightradar24Nancy PelosiSPAR19SUATaipeitaiwan
Categorii: Știrile zilei