X

Zborul MH17: Vladimir Putin respinge ferm responsabilitatea Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins ferm acuzaţii formulate de Olanda, Australia şi alţii, potrivit cărora Rusia este vinovată de doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în toiul războiului cu separatişti proruşi, în urmă cu aproape patru ani, şi de moartea celor 298 de persoane de la bord, relatează The Associated Press, potrivit news.ro .

Olanda şi Australia au anunţat vineri că ele consideră Rusia responsabilă din punct de vedere juridic în legătură cu diborârea avionului, după ce anchetatori internaţionali au anunţat că racheta care a lovit avionul provine de la o unitate militară rusă.

Citește și : Vladimir Putin: Lumea nu are nevoie de războaie comerciale şi nici măcar de armistiţii comerciale, ci de o pace comercială

Putin a subliniat, în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg (SPIEF), că Rusia nu poate avea încredere în concluziile anchetatorilor, deoarece a fost exclusă de la anchetă.

Liderul de la Kremlin a deplâns doborârea MH17 drept o ”tragedie teribilă” şi a acuzat o implicare militară ucraineană.

Putin a spus că, în 2001, armata ucraineană a doborât în mod accidental un avion de linie rus, care venea din Israel, omorând cele 78 de persoane de la bord.

Citește și : Ungaria: Viktor Orban vrea să interzică protestele în apropierea locuinţelor politicienilor

Tags: australiaMH17olandaPutinrusiaSankt PetersburgSPIEF
Categorii: Diaspora