X

Zboruri suspendate și spațiu aerian închis la Manila din cauza unei pene de curent

O pană de curent a obligat autoritățile din capitala statului Filipine să suspende zborurile și să închidă spațiul aerian , informează mediafax.

Autoritățile filipineze au întrerupt zborurile din și spre Manila de Anul Nou din cauza unei defecțiuni la unitatea care controlează traficul aerian. De asemenea, mai multe companii aeriene nu au putut să folosească spațiul aerian al țării.

Citește și : Zelenski, în urările sale de Anul Nou: Anul 2023 va fi anul ‘victoriei’ în războiul împotriva Rusiei

În total, 282 de zboruri au fost întârziate, anulate sau redirecționate către alte aeroporturi regionale, afectând aproximativ 56.000 de pasageri de pe Aeroportul Internațional Ninoy Aquino (NAIA) din Manila, a anunțat duminică operatorul aeroportuar, potrivit Reuters.

Nu este clar câte zboruri care traversau țara au fost afectate.

Secretarul pentru transporturi, Jaime Bautista, a oferit scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor. El a dat vina pe o pană de curent pentru defecțiunea sistemului central de control al traficului aerian, care a afectat și operațiunile de pe alte aeroporturi din țară.

Bautista a mai spus că instalația existentă este veche și ar trebui modernizată imediat, adăugând că este nevoie și de un sistem de rezervă. Ulterior, sistemul a fost parțial restabilit, permițând decolarea unor avioane.

Citește și : Joe Biden salută ‘devoţiunea faţă de biserică’ şi ‘generozitatea’ Papei emerit Benedict al XVI-lea

Tags: Anul Noucurentfilipinemanilatraficul aerian
Categorii: Știrile zilei