X

Zborurile cu balonul cu aer cald au fost reluate la Luxor

Zborurile cu balonul cu aer cald deasupra siturilor faraonice din Luxor, în sudul turistic al Egiptului, au fost reluate miercuri, după o suspendare de două zile cauzată de un accident, au anunţat autorităţile, informează AFP, potrivit agerpres.

Luni, ciocnirea dintre două baloane cu aer cald s-a soldat cu rănirea uşoară a două persoane. Autoritatea aeronautică civilă a trimis imediat o echipă de anchetatori la Luxor, la 500 de kilometri sud de Cairo.

Citeşte şi: Primul pas al Senatului american spre aderarea Finlandei şi Suediei la NATO – Black News

În cele din urmă, autoritatea a decis suspendarea activităţii doar în cazul celor doi operatori ai baloanelor cu aer cald implicate în accident.

“Zborurile cu balonul cu aer cald pot fi reluate la Luxor”, a indicat instituţia, după ce anchetatorii “au examinat procedurile de zbor şi au asigurat măsuri de securitate”, potrivit unui comunicat.

În 2013, tot la Luxor, 19 turişti au murit în urma exploziei unui balon cu aer cald. În 2018, un turist şi-a pierdut viaţa într-un accident de balon.

Citeşte şi: Rusia se pregăteşte să anexeze teritoriile ucrainene aflate sub controlul său – Black News

Egiptul, afectat de inflaţie şi devalorizarea monedei naţionale, se bazează în mare măsură pe turism, care dă semne de revenire după zece ani de tulburări politice în urma “revoluţiei” care l-a înlăturat de la putere în 2011 pe autocratul Hosni Mubarak şi a pandemiei de COVID-19.

Sezonul estival din acest an a fost deja îndoliat de moartea a două turiste, din Austria, respectiv România, ucise de un rechin în apropiere de Hurghada, la Marea Roşie, regiune care primeşte 65% dintre turiştii care vizitează ţara. 

Tags: accidentbalon cu aer caldCairoegiptLuxor
Categorii: Sinteze