X

Zece morţi şi nouă dispăruţi într-o alunecare de teren în Indonezia

Echipele de salvare au scos de sub dărâmături 10 cadavre şi doi supravieţuitori după ce o alunecare de teren provocată de ploi, duminică seara, a îngropat mai multe case în districtul Nganjuk din provincia indoneziană Java de Est, a declarat oficialul local Novi Hidayat, potrivit DPA şi agerpres.

“Douăzeci şi unu de oameni au fost îngropaţi de alunecarea de teren. Am reuşit să scoatem 12, dintre care doi sunt încă în viaţă”, a precizat Novi, adăugând că echipele de salvare continuă să caute nouă dispăruţi.

Citește și: Din ce în ce mai puțini americani se infectează cu coronavirus

Agenţia Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor precizase anterior că 14 persoane fuseseră rănite în urma alunecării de teren.

În altă parte a provinciei, nouă sate au fost afectate de viituri, apa ajungând în case până la un metru, a precizat agenţia citată.

Citește și: SUA condamnă uciderea turcilor de militanții PKK

Inundaţiile şi alunecările de teren soldate cu victime sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, care durează din octombrie până în aprilie.

Tags: Agenţia Naţională pentru Gestionarea Dezastreloralunecare de terendistrictul NganjukindoneziaJava de EstNovi Hidayat
Categorii: Știrile zilei