X

Zece școli din R. Moldova se închid din septembrie

Zece școli din R. Moldova se închid din septembrie

Zece instituții de învățământ din Republica Moldova se închid din septembrie curent, transmite Radio Moldova.

Citește și: A fost alertă cu bombă la gară

Totodată, potrivit sursei citate, alte 13 școli din raioanele Briceni, Căușeni și Ialoveni vor fi reorganizate prin fuziune sau absorbție, conform deciziilor consiliilor raionale. Cinci din cele 10 instituții închise sunt din raionul Sângerei. În raionul Soroca, trei instituții de învățământ vor fi închise, iar în raionul Florești, vor fi lichidate școala primară din Dumitreni și școala primară din Cenușa.

Decizia de a închide mai multe școli din raionul Sângerei a fost luată din cauza numărului mic de elevi. Majoritatea profesorilor din școlile închise vor fi reangajați, după posibilitate și în baza propriilor decizii. Transportul elevilor către noile școli va fi gratuit. Ministerul Educației a precizat că este în proces de achiziționare a 69 de microbuze școlare, care vor fi distribuite treptat în funcție de necesități. Pe lângă închiderile anunțate, alte 13 școli din țară vor fi reorganizate prin fuziune sau absorbție începând cu noul an școlar. Cele mai multe dintre acestea, 10, sunt în raionul Briceni, iar restul în Ialoveni și Căușeni.

În anul școlar 2024-2025, un total de 1.074 de instituții de învățământ din Republica Moldova au înmatriculat copii în clasa întâi.

Tags: scoli inchiseșcoli lichidateșcoli Moldova
Știrile zilei