Zeci de agenți economici vor primi finanțare pentru dezvoltarea învăţământului profesional

Publicat:

Zeci de agenți economici vor primi finanțare pentru dezvoltarea învăţământului profesional

Mai mulți agenți economici vor beneficia de finanțare pentru a dezvolta și a susține învățământul profesional tehnic dual. Dezvoltarea acestui tip de învățământ, care presupune realizarea studiilor teoretice în instituția de învățământ și a stagiilor practice plătite în companii este o prioritate pentru Ministerul Educației și Cercetării.

Reprezentanții MEC afirmă că acest model de formare profesională va crește numărul de specialiști și va asigura integrarea lor pe piața muncii, transmite Radiomoldova.md.


Citeşte şi: Igor Grosu ridică tonul: ‘Transnistria să se pregătească să plătească pentru gaz’ – Stiripesurse.md

22 de companii care dezvoltă metode alternative de instruire vor beneficia de sprijin din partea Guvernelor Germaniei și Elveției pentru a consolida în continuare programele de pregătire a studenților.

Zeci de agenți economici vor primi finanțare pentru dezvoltarea învăţământului profesional

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, companiile vor primi aproximativ 400.000 de lei pentru achiziționarea echipamentelor tehnice.

„Au aplicat peste 50 de companii, dar au fost selectate 22, care vor beneficia de sprijin financiar pentru achiziția de echipament în sumă de 20.000 de euro. Totuși, companiile autohtone sunt solicitate să vină cu o contribuție de cel puțin 5% din valoarea echipamentului care va fi achiziționat. Este vorba despre mașini de frezat, echipamente de laborator, instrumente de tăiere. Cu ajutorul unui maistru instructor vor prelua competențele care ulterior vor ajuta companiile noastre să fie mai pregătite pentru competiția pentru o piață, inclusiv pentru cea din UE”, a spus Sergiu Harea.

Zeci de agenți economici vor primi finanțare pentru dezvoltarea învăţământului profesional

Confirm secretarului de stat, Galina Rusu, dezvoltarea învățământului dual și crearea unor noi posibilități de angajare a studenților în câmpul muncii, reprezintă o prioritate pentru Ministerul Educației și Cercetării, iar învățământul dual poate oferi soluții la dezvoltarea întregului stat.

„Pentru noi este esențial ca să dezvoltăm relațiile de colaborare între instituțiile de învățământ profesional tehnic din țara noastră și agenții economici, în primul rând, pentru a elimina deficitul de competențe pe care îl avem în țara noastră. Pe de altă parte, ne confruntăm cu un deficit de cadre, iar învățământul dual este soluția cea mai potrivită de a exclude aceste carențe”, a declarat Galina Rusu.

În prezent, peste 140 de companii din țara noastră implementează învățământul dual, iar până acum au fost instruiți peste 1.700 de studenți din toată țara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.