X

Zeci de arestări în Hong Kong după violenţele din Kowloon

Poliţia din Hong Kong a arestat 29 de persoane, sâmbătă seara, după ce un marş paşnic de protest a degenerat într-o ciocnire violentă cu forţele de ordine, în cea de-a 12-a săptămână de demonstraţii antiguvernamentale, transmit Reuters şi dpa, scrie agerpres.

Arestările au avut loc după ce protestatarii au construit baricade în apropierea unei secţii de poliţie într-un district industrial din Kowloon şi au aruncat pietre şi sticle incendiare spre forţele de ordine.

Citește și : Macron şi Trump, prânz tête-à-tête la Biarritz

Confruntările au continuat până spre miezul nopţii de sâmbătă spre duminică după ce manifestanţii s-au retras într-o zonă rezidenţială din Kowloon.

La finalul săptămânii trecute, 1,7 milioane de persoane au protestat paşnic în Hong Kong împotriva guvernului local.

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

Citește și : Tusk consideră că există motive suplimentare pentru a nu invita Rusia la reuniunile G7

Lidera executivului local, Carrie Lam, a anunţat în urmă cu câteva zile că este favorabilă creării unei ”platforme pentru dialog” cu protestatarii, deşi a oferit puţine detalii despre modul de punere în practică a acestui plan.

Este de aşteptat ca duminică să aibă loc un nou marş în Kowloon, adaugă sursele citate.

Tags: Carrie LamChinahong kongKowloonprotest
Categorii: Știrile zilei