Zeci de arestări în trei operaţiuni antidrog în sudul Italiei

Publicat:

Aproape 60 de persoane, printre care un membru al mafiei calabreze ‘Ndrangheta căutat de mai multe luni, au fost arestate în trei operaţiuni antidrog separate, au informat marţi forţele de poliţie italiene, transmite dpa, scrie agerpres.

Fugarul Domenico Romeo a fost găsit duminică în localitatea Sant’Eufemia d’Aspromonte, în Calabria, regiunea din sudul Italiei de unde îşi are originea ‘Ndrangheta.


Citește și : Insulele Canare se confruntă cu un aflux masiv de migranţi

Domenico Romeo face parte dintr-o reţea columbiană importantă de trafic de cocaină condusă de familia Alvaro.

‘Ndrangheta este cunoscută drept cea mai puternică grupare de crimă organizată din lume, dominând traficul global cu cocaină.

Doi rakeţi, unul cu legături cu ‘Ndrangheta şi altul cu Camorra, gruparea mafiotă din zona oraşului Napoli, îşi împărţiseră ‘în mod paşnic’ afacerea de trafic de droguri la Roma, au comunicat forţele de carabinieri, într-un comunicat distinct.

Acesta precizează că au fost arestate 33 de persoane având legături cu cei doi, unele în Spania, şi că au fost confiscate bunuri de 1 milion de euro.

Potrivit carabinierilor, un poliţist a fost suspendat pentru transmiterea de informaţii confidenţiale suspecţilor.

Citește și : Uniunea Europeană condamnă decizia lui Trump în privinţa minelor antipersonal

Într-o a treia operaţiune, Garda Financiară a arestat 24 de persoane, printre care se află suspecţi de trafic cu cocaină având legături cu Camorra.

Au fost confiscate bunuri în valoare de 1 milion de euro şi mari cantităţi de cocaină. Unora dintre cei arestaţi li s-a întocmit dosar şi pentru fraudarea sistemului de asigurări sociale după ce s-a descoperit că primeau ajutoare destinate combaterii săraciei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.