X

Zeci de arestări la Moscova şi Sankt Petersburg în cursul unei manifestaţii pentru eliberarea a 10 tineri ruşi

Mai multe zeci de persoane au fost interpelate duminică la Moscova şi Sankt Petersburg (nord-vest) în cursul unei manifestaţii în sprijinul a 10 tineri ruşi, încarceraţi din martie pentru ”extremism” într-un dosar despre care avocaţii lor susţin că este total inventat, relatează AFP, scrie Agerpres.

La Sankt Petersburg, un jurnalist al AFP a văzut cum circa douăzeci de tineri sunt arestaţi în cursul manifestaţiei neautorizate, la care au participat câteva zeci de persoane în centrul fostei capitale imperiale ruse.

Citește și : Ayatollah Ali Khamenei: Iranul trebuie să înceapă o luptă împotriva „infiltrării inamicilor”

Unii dintre manifestanţi purtau pancarte pe care erau scrise mesaje precum ”Kremlin, predă ostaticii” sau ”FSB inventează dosare”.

La Moscova, aproximativ 200 de manifestanţi s-au reunit în Piaţa Lubianka, în faţa sediului FSB, unde manifestaţia neautorizată s-a desfăşurat fără incidente. Mai multe arestări au avut loc în schimb pe strada Tverskaia, o importantă arteră a capitalei ruse, unde s-a deplasat acţiunea.

Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea arestărilor, 18 persoane au fost arestate la Moscova şi circa patruzeci la Sankt Petersburg.

Citește și : Mattis: SUA poartă consultări cu aliaţii lor europeni privind Tratatul INF

Tags: extremismFSBkremlinmoscovaruşiSankt Petersburg
Categorii: Diaspora