X

Zeci de cazuri de insolații într-o săptămână

Zeci de cazuri de insolații într-o săptămână

Pe parcursul săptămânii trecute, medicii de pe ambulanță au fost solicitați pentru 32 de persoane, care au suferit în urma insolației, informează IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Citețte și: Tehnică militară din partea SUA pentru Armata Națională

După acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital, 24 pacienți, inclusiv 4 copii au fost transportați asistat către Departamentele Primiri Urgente din țară pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Este de menționat faptul că cel mai mare număr de solicitări cu motivul insolații a fost înregistrat la 12 iulie 2024 – 11 cazuri dintre care la 3 copii.

Pe parcursul săptămânii trecute, ambulanța a fost solicitată de  14 726 de persoane. În structura urgențelor medicale predomină cele cardiovasculare – 2724, urmate de 2124 neurologice, 1869 respiratorii și 1478 urgențe traumatologice. De asemenea, echipele de asistență medicală urgentă au intervenit la 164 de pacienți cu urgențe generate de agenți fizici, chimici și de mediu, inclusiv la 78 cazuri de mușcături de animale și înțepături de insecte, 50 combustii.

Din numărul total de solicitări – 386 au fost inutile, care nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale.

Tags: ambulantacaldura marecaniculainsolaţie
Știrile zilei