X

Zeci de chinezi care făceau dializă au fost infectaţi cu hepatita C

Autorităţile sanitare din China investighează un caz de infecţie cu hepatita C care implică 69 de pacienţi dializaţi dintr-un spital din localitatea Dongtai, din provincia chineză Jiangsu (estul ţării), au declarat luni surse din cadrul biroului de presă al autorităţilor municipale, citate de DPA, potrivit agerpres.

O echipă formată din experţi ai Comisiei Naţionale de Sănătate din China a informat că un centru de purificare a sângelui, afiliat Spitalului Poporului din Dongtai, este responsabil pentru contaminarea pacienţilor în timpul hemodializei.

Citeşte şi: Jeremy Corbyn vrea alegeri generale sau un nou referendum pentru Brexit

O investigaţie iniţială indicase că vinovată pentru infecţie ar fi administraţia neglijentă a spitalului.

În urma anchetei, preşedintele şi vicepreşedintele spitalului şi-au părăsit posturile, iar mai mulţi membri ai personalului, consideraţi responsabili pentru infecţie, au fost sancţionaţi.

Citeşte şi: Manuel Valls a pierdut alegerile pentru primăria Barcelonei

În prezent, pacienţii primesc un tratament special din partea unei echipe de experţi.

Hepatita C este o boală infecţioasă cauzată de virusul hepatitei C (VHC) care afectează în primul rând ficatul. În timpul infecţiei iniţiale, oamenii au adesea simptome uşoare – sau niciun simptom – însă, pe parcursul anilor, hepatita C duce adesea la boli hepatice şi, uneori, la ciroză.

Tags: ChinadializaDongtaihepatita CJiangsu
Categorii: Știrile zilei