Zeci de deţinuţi dintr-o închisoare de maximă securitate din Istanbul, testaţi pozitiv pentru coronavirus

Publicat:

În total 82 de deţinuţi dintr-o închisoare de maximă securitate din Istanbul au fost testaţi pozitiv la noul tip de coronavirus, au anunţat vineri procurori turci, informează dpa, potrivit agerpres.

Deţinuţii au fost plasaţi sub tratament şi au o “stare de sănătate bună”, a informat biroul procurorului-şef într-un comunicat.


Zece deţinuţi au fost spitalizaţi, iar ceilalţi 72 se află în izolare la închisoare, precizează comunicatul.

Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Italia

Un deţinut, care a fost iniţial diagnosticat cu tuberculoză şi testat mai târziu pentru coronavirus, a murit joi, adaugă comunicatul.

Turcia a raportat în total 120 de deţinuţi din patru închisori contaminaţi cu noul tip de coronavirus pe 28 aprilie, însă nu a dezvăluit locaţiile închisorilor.

La mijlocul lui aprilie, închisorile din Turcia au început să elibereze nu mai puţin de 90.000 de deţinuţi ca parte a amnistiei în masă menită să stopeze propagarea pandemiei de coronavirus în închisori.

Citește și : Cel puţin 40 de morţi în accidentul aviatic din sudul Pakistanului

Amnistia a fost criticată pentru faptul că a exclus opozanţi politici, jurnalişti, oameni de ştiinţă şi activişti în domeniul drepturilor omului.

Numărul de persoane decedate de COVID-19 a trecut de 4.200, în timp ce numărul de persoane contaminate a depăşit 153.000 în Turcia, a anunţat joi ministrul sănătăţii turc Fahrettin Koca.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.