Zeci de găgăuzi protestează în fața Curții Constituţionale

Publicat:

Zeci de găgăuzi protestează în fața Curții Constituţionale

Zeci de oameni din UTA Găgăuzia au venit dimineața în fața Curții Constituţionale, care va continua astăzi examinarea contestației autorităților de la Comrat, privind modificarea Codului Fiscal. Oamenii protestează față de noile modificări legislative, care prevăd rambursarea TVA-ului din bugetul autonomiei. Între timp, un grup de oameni a organizat un contraprotest.

Dimineața a început cu „gălăgie” în fața Curții Constituționale. Zeci de persoane au venit din Găgăuzia pentru a susține autoritățile din autonomie în contestarea modificărilor Codului Fiscal. Protestatarii susțin că au venit să susțină și judecătorii Curții care „vor decide astăzi soarta Găgăuziei”, pentru că se știe că „asupra judecătorilor din moldova se face presiune”, a declarat Alexander Panov, activist civic din Găgăuzia, transmite TV8.


Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina – Stiripesurse.md

Din cauza numărului mare de persoane, oamenii legii au fost nevoiți să închidă circulația transportului pe o porțiune din strada Alexandru Lăpiușneanu.

Între timp, un grup de oameni au pornit la contra protest, față de manifestanții găgăuzi. Înarmațai cu pancarte și vuvuzele aceștia scandează „Cerem anularea Găgăuziei!”

Zeci de găgăuzi protestează în fața Curții Constituţionale

Prima audiere în acest caz a avut loc pe 5 februarie. Autorii plângerii consideră „neconstituțională” modificarea Codului Fiscal, întrucât, în opinia lor, înainte de a lua în considerare modificarea, nu au efectuat suficiente consultări și nu au evaluat toate riscurile.

Ședința de săptămâna trecută a fost cu scântei. Dimineața, mai mulți locuitori ai UTA Găgăuzia, în frunte cu bașcana Evgenia Guțul, au organizat o acțiune de protest în fața Curții, care a continuat astăzi examinarea articolului prin care autonomia este obligată să restituie taxa pe valoare adăugată din propriul buget. În scurt timp, protestul a fost umbrit de un contraprotest. Un grup de persoane a huiduit manifestanții din Găgăuzia, după care s-au luat la harță, îmbrâncindu-se la ușa instituției. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețuri mai mici la benzină și motorină

Prețuri mai mici la benzină și motorină ANRE a anunțat prețurile la care pot fi comercializați carburanții auto, pentru ziua de mâine, 19 iulie. Litrul de...

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului Elevii care nu au reușit să promoveze examenele de clasa a IX-a...

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025 Statul va crea un  fond mutual, care va fi funcțional din...

FOTO // Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican

FOTO// Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican Mai mulți participanți la Convenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.