Zeci de marinari de pe un portavion francez prezintă simptome de coronavirus

Publicat:

Circa 40 de marinari de pe portavionul francez Charles-de-Gaulle manifestă de ceva timp “simptome compatibile” cu noul coronavirus şi fac obiectul unei “observaţii medicale sporite”, a anunţat miercuri Ministerul Apărării francez, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Începând de astăzi, o echipă de depistare cu mijloace de testare se va afla la bordul portavionului cu scopul de a investiga cazurile apărute şi de a împiedica propagarea virusului la bordul navei”, a adăugat ministerul într-un comunicat, precizând că vasul aflat în prezent în Atlantic are în vedere revenirea la Toulon înainte de data prevăzută iniţial de 23 aprilie.


Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

“Marinarii care prezintă simptome au fost plasaţi în izolare, ca o măsură de precauţie faţă de restul echipajului. Nicio agravare nu a fost constatată la aceşti pacienţi, a indicat ministerul.

Cifrele privind contaminarea sau suspiciunea de contaminare nu sunt detaliate în cadrul armatei. Însă potrivit ultimei estimări comunicate de ministrul Florence Parly sâmbătă, circa 600 de cazuri (civili şi militari) au fost indentificate, fără niciun deces.

Ministrul a afirmat de mai multe ori că boala nu împiedică forţele armate să-şi continue ansamblul misiunilor.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

Portavionul este bine echipat în materie de asistenţă medicală şi supraveghere. Echipa medicală cuprinde 20 de membri (medici, infirmieri, chirurgi). Există de asemenea o sală de spitalizare cu 12 paturi, aparate pentru respiraţie artificială, un scaner, precum şi “un spaţiu de izolare cu 100 de locuri”.

Epidemia de COVID-19 a lovit deja un alt portavion, american, Theodore Roosevelt, în Pacific. Gestionarea crizei de către autorităţile americane, care au refuzat o vreme să evacueze nava, iar apoi l-au destituit pe comandant, a dus la demisia secretarului US Navy, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.