Zeci de migranţi au fost debarcaţi în Italia şi Malta

Publicat:

Marina militară malteză a anunţat joi că a salvat 75 de migranţi în Marea Mediterană, în timp ce alţi 103 au debarcat miercuri noaptea pe insula italiană Lampedusa, transmite AFP, potrivit agerpres.

Migranţii salvaţi urmau să fie debarcaţi în Malta.


Vezi şi: Un vas de croazieră S-A SCUFUNDAT în Dunăre. Şapte pasageri sunt morţi, 19 sunt daţi dispăruţi! – FOTO/VIDEO

În paralel, Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a anunţat că două ambarcaţiuni cu 46, respectiv 57 de migranţi au sosit în timpul nopţii de miercuri spre joi în Lampedusa, insula italiană cea mai apropiată de coastele libiene.

În acelaşi timp, asociaţia germană ‘Watch the Med’, care gestionează apelurile de urgenţă Alarm Phone, a menţionat că se află constant, începând de miercuri, în contact cu pasagerii unei ambarcaţiuni în derivă. La bordul ambarcaţiunii s-ar afla 90 de persoane, dintre care aproximativ 15 copii.

Citeşte şi: 21 de pelerini mexicani au murit într-un groaznic accident rutier – FOTO/VIDEO

Majoritatea navelor militare care au patrulat în largul coastelor libiene în ultimii ani s-au retras, iar navele umanitare fac obiectul unor blocaje judiciare şi administrative.

Totuşi, sute de migranţi continuă să se îmbarce în fiecare săptămână cu destinaţia Europa, chiar dacă mulţi sunt interceptaţi de Garda de coastă libiană, către care Italia şi Malta redirecţionează majoritatea apelurilor pentru ajutor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.