Zeci de mii de persoane au demonstrat la Praga în sprijinul Ucrainei

Publicat:

Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile din Praga pentru a cere pace şi pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia, în timp ce mitinguri cu o participare mai redusă au fost organizate în alte oraşe şi orăşele din Cehia, transmite dpa, potrivit agerpres.

Mulţi participanţi purtau steagurile galben-albastre ale Ucrainei pe măsură ce se adunau vineri seară în Piaţa Wenceslas din centrul oraşului.


Citește și: SUA evocă o posibilă ‘crimă de război’ atacul asupra centralei nucleare din Zaporojie

“Dacă va cădea Ucraina, va cădea toată Europa”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj video.

Printre persoanele care au luat cuvântul la miting s-au numărat actori şi foşti disidenţi.

Tomas Halik, preotul catolic şi laureat al Premiului Templeton, a afirmat că preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski merită să i se acorde Premiul Nobel pentru Pace anul acesta.

Halik a amintit, de asemenea, de invadarea Cehoslovaciei de către statele din Pactul de la Varşovia în august 1968, spunând că ocupaţia sovietică care a urmat a provocat o “distrugere culturală şi morală”.

Citește și : Mii de maşini cu refugiaţi se îndreaptă dinspre Kiev, Harkov sau Dnipropetrovsk spre Vestul Ucrainei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.