X

Zeci de mii de persoane au manifestat în Austria împotriva vaccinării obligatorii

Mai multe zeci de mii de persoane au manifestat în Austria pentru a denunţa vaccinarea obligatorie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, o măsură pe care cancelarul Alexander Schallenberg a calificat-o, duminică, drept o “interferenţă minoră” în raport cu măsurile alternative, informează AFP, potrivit agerpres

Mobilizarea cea mai puternică a fost la Graz (sud), unde poliţia a anunţat sâmbătă seara că aproape 25.000 de persoane au manifestat împotriva măsurilor guvernamentale, în special împotriva vaccinării obligatorii, Austria fiind prima ţară-membră a Uniunii Europene (UE) care a impus-o.

Citește și : Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron din Germania au fost confirmate la Munchen

Într-un interviu pentru cotidianul italian Corriere della Sera, cancelarul Alexander Schallenberg a afirmat că guvernul austriac este constrâns să ia această măsură pentru a creşte rata de vaccinare a populaţiei sale, de aproape 67%, una dintre cele mai mici din Europa de Vest.

“Fiecare carantină este o puternică ingerinţă în libertăţile fundamentale ale concetăţenilor noştri. Obligaţia vaccinării este, în comparaţie, o interferenţă minoră. Mi-ar fi plăcut să fac altfel, este trist. Însă Europa, inima societăţilor deschise, bogate şi industriale, este din nou focarul pandemiei”, a subliniat el.

Citește și : Preşedintele german îşi anulează în ultimul moment turneul în Golf din cauza evoluţiei pandemiei

Austria a pus în aplicare luni o carantină parţială, chiar dacă şcolile au rămas deschise, şi a decis să impună obligativitatea vaccinări începând de pe 1 februarie.

Tags: Alexander SchallenbergAustriacovid-19UE
Categorii: Diaspora