X

Zeci de mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva procesului liderilor separatişti catalani

O manifestaţie de protest faţă de procesul liderilor separatişti catalani a adunat sâmbătă o mulţime numeroasă la Madrid, pentru prima oară în afara regiunii catalane, relatează dpa, scrie Agerpres.

Manifestaţia, la care au luat parte zeci de mii de persoane, s-a desfăşurat sub sloganul ‘Autodeterminare nu este o crimă’. Agitând fotografii ale inculpaţilor, protestatarii au cerut ‘Libertate pentru prizonierii politici’.

Citește și : „Vestele galbene”: Peste 120 de protestatari violenţi au fost reţinuţi la Paris

Într-o imagine neobişnuită pentru capitala Spaniei, bulevardul central Paseo del Prado a fost acoperit de culorile roşu, galben şi albastru, ale drapelului Estelada al mişcării catalane de independenţă.

Doisprezece lideri separatişti catalani sunt judecaţi, într-un proces care a început în februarie la Curtea Supremă de la Madrid, pentru rolul jucat în referendumul de independenţă din octombrie 2017.

Demonstraţia de sâmbătă de la Madrid a fost organizată de Adunarea Naţională catalană (ANC) şi de alte circa 50 de grupuri şi partide politice pro-independenţă.

Citește și : Anchetatorii din Noua Zeelandă investigheaza emailuri trimise de autorul atentatelor, primului ministru

Media locale au relatat că aproximativ 500 de autocare au fost închiriate pentru a-i aduce pe manifestanţi în capitală şi că au fost puse în circulaţie trenuri speciale.

Cinci sute de poliţişti au fost mobilizaţi pentru acest eveniment.

Tags: ANCautodeterminarecatalanifotografiimadridmanifestatiepolitisti
Categorii: Diaspora