Zeci de mii de persoane au vizitat sâmbătă Târgul de Carte de la Frankfurt

Publicat:

Holuri arhipline, mulţimi numeroase reunite în faţa standurilor de lectură şi cozi impresionante formate cu ocazia sesiunilor de autografe au marcat prima zi în care Târgul de Carte de la Frankfurt a fost deschis pentru publicul larg, sâmbătă, când zeci de mii de persoane au vizitat cel mai mare eveniment de acest tip din lume, informează DPA, potrivit agerpres.

“Este foarte aglomerat şi noi suntem foarte mulţumiţi de acest lucru”, a declarat Kathrin Gruen, purtătoarea de cuvânt a evenimentului. “În holurile dedicate literaturii de limbă germană, am atins limita maximală a capacităţii de primire”, a adăugat ea.


Citește și : VIDEO – Noi proteste pe străzile Cataloniei, dupa ce Pedro Sánchez a refuzat o întâlnire cu Quim Torra

La standurile editurilor, vizitatorii se informau în legătură cu noile publicaţii şi bestselleruri.

Ediţia 2019 este prima din istoria evenimentului ce permite vânzarea de cărţi pe parcursul weekendului.

Conform tradiţiei, numeroşi tineri purtând costume colorate – denumiţi “cosplayers” – au putut fi văzuţi în toate spaţiile expoziţionale.

În plus, vizitatorii au putut să asiste la sesiuni de lectură şi discuţii.

Unul dintre subiectele intens dezbătute a fost tema modificărilor climatice. Luisa Neubauer, reprezentantă a campaniei “Fridays For Nature”, a dezbătut această tematică, sâmbătă, cu Armin Laschet, preşedintele landului Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land al Germaniei.

Ţara care deţine statutul de invitat special la ediţia din 2019 este Norvegia. La acest târg de carte, dar şi în cadrul muzeelor şi în diverse spaţii din întregul oraş Frankfurt, Norvegia se prezintă în faţa vizitatorilor cu o vastă ofertă culturală.

Mai mulţi scriitori germani şi norvegieni au participat sâmbătă după-amiază la un meci de fotbal, organizat pe un teren amenajat în aer liber între halele expoziţionale ale evenimentului.

Citește și : Macron cere o clarificare rapidă asupra situaţiei acordului privind Brexitul

Echipa scriitorilor germani, coordonată de legendarul antrenor Otto Rehhagel, a câştigat cu scorul de 5-3.

La ediţia din acest an a evenimentului, care va dura până duminică, participă 7.500 de expozanţi. Aproximativ 100 de scriitori norvegieni sunt prezenţi la Frankfurt, inclusiv renumitul autor de romane poliţiste Jo Nesbo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.