X

Zeci de mii de persoane evacuate, în urma unui incendiu de vegetaţie care devastează nordul Californiei

Mai multe persoane au fost ucise într-un incendiu violent care devasta vineri nordul Californiei, în timp ce mai la sud celebra staţiune balneară Malibu era ameniţată de alt focar, care se extindea rapid, relatează AFP, scrie News.ro .

”Ştim că au fost rănite persoane şi ştim că sunt morţi şi încercăm să aflăm mai multe”, a declarat Mark Ghilarducci, de la biroul serviciilor de urgenţă ale guvernatorului Californiei.

Citește și : 25 de soldaţi răniţi și 7 dispăruți în urma exploziei accidentale a unui obuz la o bază militară din sud-estul Turciei(autorităţi)

”Amploarea distrugerii pe care am observat-o este incredibilă şi îţi frânge inima”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă transmisă în direct pe Facebook.

Paradise, un oraş cu aproximativ 26.000 de locuitori, situat la nord de Sacramento, a fost în parte distrus de incendiul numit “Camp Fire”, care a izbucnit joi dimineaţa.

Alimentat de rafale violente de vânt, sinistrul s-a extins cu viteză mare, acoperind oraşul într-un nor de fum dens şi cenuşă.

Incendiul a devastat 280 de kilometri pătraţi, potrivit Departamentului Pompierilor din California (Cal Fire).

Starea de urgenţă a fost decretată în comitatul Butte, şi au fost emise ordine de evacuare a mai multor oraşe.

La aproximativ 600 de kilometri mai la sud, în apropiere de Los Angeles, oraşul Malibu era în stare de alertă, din cauza unui incendiu violent care a izbucnit joi, la aproximativ 20 de kilometri nord.

Aproximativ 75.000 de locuitori au primit ordine de evacuare, din cauza ameninţării pe care o reprezintă “Woolsey Fire”, care a distrus deja aproximativ 40 de kilometri pătraţi de terenuri.

Citește și : Un nou atac la adresa procurorului special Robert Mueller din partea lui Donald Trump: Nu a fost numit de Senatul SUA

 

Tags: Camp FirefacebookincendiuMalibuMark Ghilarducciparadisesacramento
Categorii: Știrile zilei