Zeci de mii de turişti fug din calea unei super-furtuni care va lovi Thailanda – VIDEO

Publicat:

Zeci de mii de turişti au plecat de pe mai multe insule din golful Thailandei din cauza furtunii tropicale Pabuk, care se aşteaptă să aducă ploi abundente, vânturi puternice şi valuri de cel puţin cinci metri, au anunţat autorităţile joi.

Chiar dacă a fost dat nici un ordin oficial, turiştii, foarte numeroşi în timpul sărbătorilor de sfârşit de an, au început să plece miercuri dimineaţă, în condiţiile în care furtuna este aşteptată să lovească vineri seara insulele Koh Samui, Koh Phangnan şi Koh Tao, relatează AFP, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Ambasadorul SUA în Rusia l-a vizitat pe cetăţeanul american arestat pentru spionaj

“Între 30.000 şi 50.000 de persoane au plecat de la 31 decembrie”, a declarat Krikkrai Songthanee, şeful districtului Koh Phangnan.

Viceprimarul oraşului Koh Tao, unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundări din Asia de Sud-Est, a declarat că ambarcaţiunile cu destinaţia Chumphon, pe continent, erau înţesate de turişti, chiar dacă mai multe mii dintre ei au preferat să rămână.

În Koh Samui, autorităţile au anunţat că pregătesc adăpost pentru cei care au decis să nu plece.

Citeşte şi: Şeful ambasadei nord-coreene din Italia cere azil în Occident

Potrivit meteorologilor, este puţin probabil ca Pabuk, prima furtună tropicală care loveşte această parte a ţării în afara sezonului musonilor în ultimii aproximativ 30 de ani, să se transforme în taifun.

Furtuna se deplasează spre vest dinspre nordul Indoneziei, scrie dpa.

Thailanda a anulat joi zborurile către o populară insulă turistică, a închis staţiuni de la malul mării şi a evacuat platformele petroliere din larg în condiţiile în care ţărmurile sale sudice sunt ameninţate de prima furtună tropicală din ultimii 30 de ani, informează Reuters.

Furtuna tropicală Pabuk s-a apropiat de sudul Thailandei cu vânturi de până la 65 km/h, aducând valuri înalte şi vijelii şi se aşteaptă să atingă uscatul vineri.

Bangkok Airways a anulat toate zborurile spre şi dinspre populara destinaţie de vacanţă Koh Samui. Mass-media au relatat, de asemenea, că şi sosirile şi plecările de feriboturi au fost suspendate.

Departamentul de meteorologie din Thailanda a avertizat în legătură cu ploi torenţiale şi vânturi puternice în mai multe provincii, inclusiv în cele cu destinaţii insulare populare, cum ar fi Samui, Phuket şi Krabi.

Unii operatori hotelieri au raportat mai multe plecări anticipate, dar au dat asigurări că s-au pregătit pentru venirea furtunii.

“De dimineaţă am pregătit buncăre de nisip şi am baricadat ferestrele. Am pregătit, de asemenea, truse de prim ajutor, torţe, apă, alimente şi combustibil pentru generatorul de energie al hotelului”, a declarat managerul unui hotel de pe plaja Chaweng, adăugând că şi alţi operatori hotelieri au făcut pregătiri similare.

Cu toate acestea, zeci de mii de turişti, foarte numeroşi în Thailanda în timpul sărbătorilor de sfârşit de an, au început să plece miercuri dimineaţă de pe mai multe insule din golful Thailandei, au anunţat autorităţile joi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producția de produse agricole a crescut cu 5,5%, în prețuri comparabile, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut

Producția de produse agricole a crescut cu 5,5%, în prețuri comparabile, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut În prima jumătate a anului curent,...

11 șoferi, prinși în stare de ebrietate la volan, în doar 24 de ore

11 șoferi, prinși în stare de ebrietate la volan, în doar 24 de ore În ultimele 24 de ore, agenții de patrulare au documentat 11...

Rusia amână Jocurile Mondiale ale Prieteniei pentru 2025

Rusia amână Jocurile Mondiale ale Prieteniei pentru 2025 Jocurile Mondiale ale Prieteniei, o alternativă lansată de Rusia la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost...

Expoziția TehAgroFest din acest an va avea loc în perioada 8-10 august 2024, în comuna Tohatin

Expoziția TehAgroFest din acest an va avea loc în perioada 8-10 august 2024, în comuna Tohatin Zeci de companii vor participa la cea de-a VI-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.