Zeci de milioane de chinezi au fost afectaţi de taifunul Lekima – VIDEO

Publicat:

Circa 12,88 milioane de persoane din nouă provincii din China au fost afectate de trecerea taifunului Lekima începând de marţi de la ora 16:00, a declarat Ministerul pentru situaţii de urgenţă, citat de Xinhua, potrivit agerpres.

Aproximativ 2 milioane de persoane din provinciile Zhejiang, Jiangsu, Shandong, Anhui, Fujian, Hebei, Liaoning şi Jilin, precum şi oraşul Shanghai, au fost relocate, a declarat Ministerul citat.



Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Circa 13.000 de case s-au prăbuşit şi aproximativ 119.000 au fost avariate. De asemenea, taifunul a distrus 996.000 de hectare de culturi.

Taifunul Lekima a atins pentru prima dată uscatul sâmbătă în jurul orei 1:45 în oraşul Wenling din provincia estică Zhejiang şi a doua oară duminică, la ora 20:50, pe coasta oraşului Qingdao din provincia Shandong.

Al nouălea şi cel mai puternic taifun din acest an, Lekima a lăsat în urma sa 48 de morţi şi 21 de dispăruţi în provinciile Zhejiang, Shandong şi Anhui.

Zhejiang a fost provincia cea mai puternic afectată, în condiţiile în care taifunul a atins prima dată uscatul în aceasta, lăsând în urma sa 39 de morţi şi nouă dispăruţi.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Autorităţile au făcut eforturi dramatice de căutare a celor dispăruţi şi de oferire a asistenţei umanitare, la care au participat pompieri, soldaţi, poliţişti şi angajaţi ai agenţiilor guvernamentale.

Luni, autorităţile a alocat 300 de milioane de yuani (42,66 milioane de dolari americani) pentru provinciile afectate Zhejiang, Shandong şi Jiangsu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei...

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.