Zeci de morţi şi răniţi după atacul sângeros din Kabul – FOTO/VIDEO

Publicat:

Cel puţin 27 de oameni au murit, printre care femei şi copii, şi 29 au fost răniţi în atacul care a avut loc vineri în timpul unei ceremonii politice la Kabul, a informat Ministerul afgan al Sănătăţii, potrivit Reuters şi AFP, transmite şi potrivit agrepres.

“27 de trupuri neînsufleţite şi 29 de răniţi transportaţi de ambulanţe… până acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Wahidullah Mayar, adăugând că numărul victimelor ar putea creşte.


Citeşte şi: Un deputat şi un angajat al Parlamentului francez au fost infectaţi cu coronavirus

Înainte de aceasta, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan informa despre cel puţin 18 persoane rănite, anticipând la rândul său o creştere a numărului de victime.

Un bărbat înarmat a atacat participanţii la reuniunea politică ce avea loc la Kabul, la care erau prezenţi importanţi oameni politici afgani, printre care Abdullah Abdullah, care a scăpat fără a fi rănit din atac.

Citeşte şi: Grecia impune restricţii de navigaţie în jurul unor insule

Talibanii au negat orice implicare în acest atac comis împotriva unei ceremonii de comemorare a lui Abdul Ali Mazari, politician din minoritatea hazara, ai cărei membri sunt majoritatea şiiţi, într-un Afganistan preponderent sunit.

Acest incident survine la mai puţin de o săptămână de la semnarea unui acord, sâmbăta trecută, la Doha, între SUA şi talibani, care deschide calea pentru o retragere completă a trupelor străine din Afganistan în 14 luni, în schimbul unor garanţii din partea insurgenţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii, încheiat la Chișinău

Parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii, încheiat la Chișinău Un parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii a fost încheiat astăzi la Chișinău de către miniștrii agriculturii al...

Curs valutar oficial al BNM pentru 3 octombrie 2024

Curs valutar oficial al BNM pentru 3 octombrie 2024 Leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american și se apreciază în raport cu euro...

ANSA retrage din comerț două tipuri de condimente

ANSA retrage din comerț două tipuri de condimente Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), retrage din comerț mai multe loturi de nucă de muscat măcinată...

PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă și ără precipitații în toată țara

PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă și ără precipitații în toată țara Vremea va continua să se încălzească în următoarele 24 de ore, fără precipitații în toată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.