X

Zeci de oameni au protestat în fața Adunării Populare din Găgăuzia

Zeci de oameni au protestat în fața Adunării Populare din Găgăuzia

Zeci de comercianți care muncesc la piața din Comrat au protestat astăzi la sediul Adunării Populare din Găgăuzia. Ei au cerut să fie prelungit cât mai repede moratoriul pe reforma patentei, transmite Tv8.

Astfel încă până la finele acestui an ei să nu treacă la casele de marcat, dar și să fie scutiți de plata obligatorie a asigurărilor sociale. În fața oamenilor au ieșit cu explicații deputații locali, dar mulțimea supărată a cerut ca să vină bașcana, Evghenia Guțul.

Citeşte şi: Fiscul a înghețat conturile lui Andronachi, Plahotniuc şi Platon – Stiripesurse.md

Reforma patentei a intrat în vigoare la întâi iulie 2023. Deși majoritatea patentarilor din țară s-au conformat și au trecut la activitatea cu case de marcat, cei din Găgăuzia au refuzat să o facă.

Zeci de oameni au protestat în fața Adunării Populare din Găgăuzia

Tot atunci, Adunarea Populară a Găgăuziei a luat o decizie prin care a instituit moratoriu până la finele lui 2023 pe legea aprobată la Chișinău și i-au scutit de plata obligatorie a asigurărilor sociale.

Potrivit portalului Nokta, protestele au pornit din motiv că în ultima săptămâna mai mulți comercianți sau plâns că au fost amendați în urma unor controale, deoarece nu dețineau case de marcat sau nu au achitat prima de asigurare obligatorie.

Categorii: Știrile zilei