X

Zeci de pasageri au profitat de escala făcută la Barcelona pentru a cere AZIL în Spania

Un grup de 39 de pasageri palestinieni veniţi cu avionul din Egipt şi având ca destinaţie finală Columbia au profitat de o escală pe aeroportul din Barcelona pentru a cere azil politic în Spania, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a guvernului, citată de Reuters, potrivit agerpres.

După ce au aterizat, luni, la Barcelona, venind din Cairo, palestinienii urmau să se îmbarce într-un alt avion către Columbia şi Ecuador, dar în loc de aceasta, au contactat autorităţile aeroportului pentru a depune cereri de azil, a precizat purtătoarea de cuvânt a administraţiei regionale.

Citeşte şi: Sebastian Kurz a rămas FĂRĂ imunitatea parlamentară – Black News

Cererile lor sunt evaluate în prezent de autorităţile locale pentru migraţie, a menţionat aceasta.

În acest moment palestinienii au fost instalaţi “voluntar într-o încăpere specială şi toate necesităţile le sunt asigurate”, a mai spus ea.

Citeşte şi: BOMBĂ de la CDC: Cei imunizaţi natural NU transmit COVID-19! – Black News

Este a doua tentativă a unui grup de pasageri de curse aeriene de a obţine accesul pe teritoriul Spaniei în mai puţin de două săptămâni. Pe 6 noiembrie, un grup de 21 de pasasgeri au fugit dintr-un avion aflat pe o pistă a aeroportului din Palma de Mallorca, unde aeronava aterizase de urgenţă după ce un pasager a simulat că i s-a făcut rău.

Tags: azilbarcelonaCairocolumbiaegiptpalestinienispania
Categorii: Externe