Zeci de persoane, evacuate cu elicoptere militare din calea unui incendiu de vegetaţie în nordul Californiei

Publicat:

Zeci de persoane care au rămas izolate din cauza unui incendiu de vegetaţie în nordul statului american California au fost evacuate cu mai multe elicoptere în cursul zilei de duminică, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Elicopterele militare au evacuat până în prezent 63 de persoane din zona lacului de acumulare Mammoth Pool din Parcul Naţional Forestier Sierra, la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Fresno, au anunţat Pompierii din acest oraş californian prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.


Citește și : India a raportat un nou record global de infectări zilnice – peste 90.000 de cazuri de COVID-19

În rândul celor evacuaţi se aflau două persoane care au suferit răni grave şi alte 10 care prezentau răni moderate, potrivit aceleiaşi surse.

“Aparatele de zbor au plecat din nou pentru a continua operaţiunile de salvare. Numărul persoanelor rămase în acea zonă nu este cunoscut”, au adăugat pompierii americani.

Biroul şerifului din districtul Madera a precizat pe Facebook că aproximativ 150 de persoane au rămas izolate în acel sit natural foarte popular şi i-a îndemnat pe turişti să evite regiunea afectată de incendii.

Garda Naţională din California a folosit elicoptere Chinook pentru operaţiunea de salvare, a precizat pe Twitter generalul Daniel Hokanson, directorul biroului naţional al Gărzii Naţionale.

Citește și : Ministrul rus al energiei anticipează o redresare modestă a prețului petrolului în 2021

Incendiul a izbucnit vineri pe un teren accidentat, în contextul în care statul american California se confruntă în acest weekend cu un nou val de căldură.

Aceste temperaturi ridicate, propice incendiilor de vegetaţie, se înregistrează într-o perioadă în care peste 600.000 de hectare de pădure au fost deja distruse în acea regiune de mai multe focare, care au provocat evacuarea a zeci de mii de persoane la jumătatea lunii august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un adjunct al şefului Gardienilor Revoluţiei, ucis în raidul israelian din Liban

Un adjunct al şefului Gardienilor Revoluţiei, ucis în raidul israelian din Liban Un adjunct al şefului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a fost ucis...

Inundaţii în mai multe regiuni din Regatul Unit, în urma unor precipitaţii puternice

Inundaţii în mai multe regiuni din Regatul Unit, în urma unor precipitaţii puternice Anglia era inundată sâmbătă, iar noi precipitaţii afectau mai multe regiuni din...

VIDEO – Zeus, simbolul care a atras atenția tuturor la ceremonia de deschidere a JO de la Paris, expus la Palatul Versailles

VIDEO - Zeus, simbolul care a atras atenția tuturor la ceremonia de deschidere a JO de la Paris, expus la Palatul Versailles La două luni...

Boris Johnson dezvăluie că a pregătit o operaţiune militară în Olanda pentru a-şi însuşi vaccinuri împotriva covid-19

Boris Johnson dezvăluie că a pregătit o operaţiune militară în Olanda pentru a-şi însuşi vaccinuri împotriva covid-19 Fostul premier britanic Boris Johnson dezvăluie în memoriile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.