X

Zeci de persoane, reţinute într-o operaţiune anti-drog în sud-vestul Spaniei

Poliţia spaniolă a arestat circa 50 de persoane şi a confiscat o cantitate mare de droguri într-o operaţiune desfăşurată în sud-vestul Spaniei, relatează miercuri Xinhua, potrivit agerpres.

Poliţia a confirmat faptul că operaţiunea Lupita a avut loc într-o zonă cunoscută sub numele de ‘Campo de Gibraltar’, în apropiere de Gibraltar, şi în oraşele Algeciras şi La Linea de la Concepcion.

Citește și : 12 persoane au murit în urma inundaţiilor din nordul Arabiei Saudite (Apărarea Civilă)

Operaţiunea, la care au participat circa 200 de agenţi de poliţie, s-a încheiat cu aproximativ 50 de arestări şi confiscarea a 14 tone de haşiş.

Ea a avut drept scop dezmembrarea uneia dintre cele mai importante reţele de contrabandă cu droguri într-o zonă devenită cunoscută ca fiind un centru important de trafic de droguri, aflându-se la mai puţin de 20 de kilometri de coasta de nord a Africii.

Televiziunea RTVE a afirmat că operaţiunea a vizat o organizaţie care ‘îşi desfăşoară activitatea în toată Andaluzia’ (sudul Spaniei).

Operaţiunea Lupita survine la doar două zile după ce o altă acţiune a poliţiei în regiune s-a încheiat cu nouă arestări.

Citește și : Trump acuză serviciile de informaţii americane că sunt „naive” şi că „se înşeală” în privinţa Iranului

Poliţia spaniolă a afirmat că această reţea, care s-a folosit de drone pentru a aduce drogurile la ţărm, a reuşit să introducă 6 tone de haşiş în Spania în ultima lună, în valoare de circa 5 milioane de euro.

Tags: AlgecirasConcepcióndrogurigibraltarLupitapolitiatrafic de droguri
Categorii: Diaspora