Zeci de scoţieni s-au înscris pentru a lupta în Ucraina

Publicat:

Un număr estimat de 100 de persoane din Scoţia s-au înscris pentru a sprijini lupta împotriva invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit unor surse oficiale, citate joi de DPA, potrivit agerpres.  

Cifra a fost anunţată de Consulatul Ucrainei cu sediul la Edinburgh.


Citește și : Franţa şi Germania CONFISCĂ iahturile oligarhilor ruşi

Anunţul a fost făcut după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a chemat străinii “să se alăture apărării securităţii în Europa”, în timp ce Rusia îşi intensifică atacurile asupra marilor oraşe din ţară.

Zelenski a ridicat temporar obligaţia pentru vize de intrare pentru orice străin ce doreşte să se alăture Legiunii Internaţionale de Apărare a Ucrainei şi luptei împotriva invaziei militare a lui Putin.

Prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a declarat miercuri că orice scoţian care doreşte să lupte ar trebui “să se gândească cu atenţie la ceea ce putem face în sprijinul Ucrainei, ceva care de fapt să fie util şi semnificativ”.

Ea a spus că nu va încuraja oamenii fără experienţă militară sau antrenament să meargă în Ucraina. “Nu sunt sigură că aceasta ar fi cea mai bună modalitate de a ajuta Ucraina în acest moment special”, a adăugat ea.

Un fost soldat scoţian, Joe Stirling, a declarat pentru BBC World în această săptămână că plănuieşte să călătorească vineri în Ucraina.

Stirling, care a servit anterior în Irak, a spus: “Oamenii au nevoie de ajutor”. “Lăsând la o parte ţările şi naţionalităţile, oamenii îi ajută pe alţi oameni”, a afirmat el.

“Dacă aş fi zidar, m-aş duce şi aş construi spitale. Dacă aş fi medic, m-aş duce să acord oamenilor primul ajutor. Se întâmplă doar că sunt soldat, aşa că mă duc la luptă”, a mai spus el.

Citește și : Germania trimite în Ucraina 2.700 de rachete sol-aer

Ministrul britanic de externe Liz Truss şi-a exprimat anterior sprijinul “absolut” pentru cetăţenii britanici care aleg să meargă în Ucraina pentru a ajuta la lupta împotriva invaziei.

Dar, ca răspuns la comentariile ei, secretarul apărării Ben Wallace le-a cerut britanicilor să nu se ducă în Ucraina pentru a se alătura luptei, declarând că situaţia “foarte periculoasă” ar putea duce la uciderea lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.