Zeci de sportivi, suspendaţi de agenţia antidoping din Kenya

Publicat:

Zeci de sportivi, suspendaţi de agenţia antidoping din Kenya

Zeci de sportivi, printre care atletul Michael Saruni, au fost sancţionaţi de agenţia kenyană antidoping (ADAK), într-o ţară în care sunt detectate în mod regulat cazuri pozitive, a anunţat marţi AFP.

În total, 44 de sportivi, printre care sportivi, fotbalişti şi înotători, au primit luni sancţiuni care au mers de la suspendarea pe un an până la excluderea pe viaţă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

În Kenya, cazurile de dopaj sunt constant în centrul atenţiei: aproximativ o sută de sportivi au fost sancţionaţi în ultimii cinci ani.

Michael Saruni, un specialist al probei de 800 m în vârstă de 29 de ani, a fost suspendat timp de patru ani, în special pentru că i-a cerut unei persoane care îi seamănă să se supună unui test antidoping în locul său, în timpul selecţiilor din Kenya pentru Campionatele Mondiale şi Jocurile Commonwealth-ului, la Nairobi, în iunie 2022.

Acest semifinalist la Jocurile Olimpice de la Tokyo a negat că a fost convocat de cei care se ocupă de teste. El era suspendat provizoriu din ianuarie 2023.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

În martie anunţul trecut, directorul Unităţii de Integritate a Atletismului (AIU), Brett Clothier, a avertizat în timpul unei vizite în Kenya că agenţia îşi intensifică investigaţiile şi controalele în ţară.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.