Zeci de urşi polari înfometaţi au invadat o localitate din Orientul Îndepărtat rus

Publicat:

O localitate din Orientul Îndepărtat rus a fost invadată de urşi polari înfometaţi în ultimele zile din cauza vremii anormal de calde pentru această perioadă de iarnă, au declarat joi reprezentanţi ai World Wildlife Fund (WWF), relatează dpa, potrivit agerpres.

Peste 50 de urşi polari au fost zăriţi în vecinătatea localităţii Rirkaipi, deoarece în zonele marine din apropiere nu există încă un strat de gheaţă suficient de gros pentru ca animalele de pradă să poată vâna.


Citește și : Pelosi cere OFICIAL redactarea actului actul de acuzare împotriva lui Trump

‘Aproape toţi urşii sunt slabi’, a declarat Tatiana Minenko, care conduce un grup ce încearcă să prevină eventualele întâlniri între urşi şi locuitori, într-un comunicat de presă publicat de WWF Rusia.

Deşi prezenţa urşilor polari este obişnuită în regiune, este extrem de rar ca un număr atât de mare de animale să ajungă în acelaşi timp în apropierea unei zone populate, a mai spus organizaţia.

Zona se confruntă cu ‘o vreme neobişnuit de caldă pentru începutul lunii decembrie’, a spus organizaţia.

‘Deşi gheaţa a început să apară în zona de coastă, nu este încă suficient de groasă (pentru a susţine urşii)’, se precizează în comunicat.

Iarna trecută, în luna februarie, locuitorii din arhipelagul rus arctic Novaya Zemlya s-au confruntat cu o invazie de zeci de urşi polari agresivi aflaţi în căutare de hrană, autorităţile fiind nevoite să declare stare de urgenţă timp de zece zile, până la plecarea animalelor.

Citește și : Navă atacată de piraţi, în largul Nigeriei. 19 marinari au fost răpiți

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.