X

Zeci de zboruri anulate în Kazahstan din cauza zăpezii

Zeci de zboruri au fost anulate joi în Kazahstan din cauza furtunii de zăpadă care s-a abătut asupra Nur-Sultan, capitala acestei ţări din Asia Centrală, care a avut parte însă de temperaturi foarte blânde în această iarnă, informează AFP, potrivit agerpres.

Ninsori – însoţite de grindină şi de vânturi de până la 30 de metri pe secundă – sunt aşteptate timp de trei zile în regiunea capitalei Nur-Sultan, din nordul ţării, a precizat Agenţia meteorologică kazahă.

Citește și : Coronavirusul din China a ajuns în Singapore. Un prim caz de îmbolnăvire a fost confirmat

Temperaturile, în prezent sub pragul îngheţului, sunt însă cu 8 până la 13 grade Celsius mai ridicate decât normele sezoniere, a precizat aceeaşi sursă.

Autorităţile au închis joi şcolile din Nur-Sultan, o măsură obişnuită în perioada iernii, oraşul fiind a doua capitală cu cele mai scăzute temperaturi din lume, după Ulan Bator, în Mongolia.

Situată în mijlocul stepelor, Nur-Sultan a devenit capitala Kazahstanului în 1997, în locul Almaty, în sudul ţării.

Denumită anterior Astana, capitala a fost redenumită primăvara trecută “Nur-Sultan” în onoarea fostului preşedinte Nursultan Nazarbaev, care a demisionat în luna martie, însă rămâne cel mai puternic om din ţară.

Citește și : ALERTĂ în Franța: Un prim caz suspect de îmbolnăvire cu coronavirusul din China

Tags: Asia CentralăKazahstanMongoliaNur-Sultanulan batorzboruri
Categorii: Știrile zilei