Zeci de mii de iranieni au ieşit în stradă pentru a condamna decizia americană privind Ierusalimul

Publicat:

Zeci de mii de iranieni au protestat în toată ţara vineri pentru a condamna decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează agenţia Xinhua, potrivit agerpres. 

Protestele împotriva SUA şi a Israelului au avut loc înainte de rugăciunea de vineri, la apelul Gardienilor Revoluţiei (Pasdaran), corpul de elită al regimului iranian.


Citeşte şi: Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi în Ierusalim, înainte de rugăciunea de pe Esplanada Moscheilor

În capitala ţării, Teheran, protestatari furioşi au ieşit pe străzi purtând pancarte şi bannere, pentru a-şi exprima sentimentele antiamericane şi antiisraeliene şi a lansa sloganuri în sprijinul palestinienilor.

”Al-Quds (Ierusalimul) aparţine musulmanilor şi va rămâne islamic”, strigau protestatarii. ”Ne vom opune acestei acţiuni ostentative şi nu vom permite niciodată ca decizia unilaterală a lui Trump să fie pusă în practică”, a declarat Ahmadi, cadru didactic.

”Decizia SUA va provoca un alt val de extremism şi violenţă în regiune”, a afirmat Maryam, studentă.

Citeşte şi: Fostul patron LafargeHolcim este INCULPAT pentru finanţarea mai multor grupări teroriste

Joi, înalţi oficiali iranieni au condamnat ferm recunoaşterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi a numit-o ”o încălcare flagrantă a rezoluţiilor internaţionale”.

Miercuri, Trump a anunţat recunoaşterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi a dat instrucţiuni Departamentului de Stat de a începe procesul de mutare a ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.