X

Zeci de morţi după incendiile devastatoare din Portugalia. Numărul victimelor este în creştere

Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor de vegetaţie care afectează de duminică centrul şi nordul Portugaliei, informează Reuters, AFP şi EFE, care citează un anunţ al Protecţiei civile.

Cel puţin ”douăzeci de persoane” au decedat în districtele Coimbra, Castelo Branco şi Viseu, situate în centrul Portugaliei, şi în Aveiro, localizat în nord, a declarat pentru agenţia Lusa purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Civilă, Patricia Gaspar.

Citeşte şi: EXPLOZIE urmată de un incendiu puternic pe o platformă petrolieră din Louisiana. Cel puţin şase oameni sunt răniţi

Potrivit declaraţiilor date mass-media locale, acest bilanţ este provizoriu deoarece colectarea de informaţii din localităţile afectate de incendii este în curs de desfăşurare.

Peste 440 de incendii sau începuturi de incendiu au fost semnalate de-a lungul Portugaliei, duminică, până la ora locală 22. Peste o sută de incendii au rămas active în cursul nopţii, mobilizând circa 6.000 de pompieri. Aproximativ 30 dintre acestea, care făceau ravagii în centrul şi nordul ţării, erau considerate “importante” din cauza duratei lor şi a mijloacelor deplasate pentru intervenţie.

Cel puţin 20 de sate au fost evacuate şi mai multe case au fost mistuite de flăcări”, a indicat duminică purtătoarea de cuvânt a protecţiei civile. Circulaţia a fost întreruptă pe trei autostrăzi, printre care şi cea care leagă Lisabona de Porto.

Acest val de incendii este cauzat de “temperaturile net superioare mediei sezonului şi de efectul acumulat al secetei ce se face simţită aproape de la începutul anului”, a explicat Patricia Gaspar.

Circa 216.000 de hectare de vegetaţie au ars în Portugalia din ianuarie până la finalul lui septembrie, conform unei estimări a Institutului pentru conservarea naturii şi a pădurilor.

Tags: Castelo BrancoCoimbraincendii de vegetatielisabonaPatricia GasparPortoportugaliaViseu
Categorii: Diaspora