Zeci de regizori germani au cerut autorităţilor să restructureze Berlinala

Publicat:

Zeci de regizori germani au semnat o scrisoare deschisă, vineri, prin care au cerut o reorganizare majoră a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, cu doar câteva luni înainte de cea de-a 68-a ediţie a evenimentului, care va debuta în luna februarie, informează agerpres .

Cei 79 de cineaşti, între care se regăsesc câteva nume sonore ale cinematografiei germane, precum Fatih Akin, Maren Ade, Doris Dorrie şi Volker Schlondorff, au cerut autorităţilor să restructureze Berlinala pentru ca aceasta să poată să concureze într-o manieră mult mai fermă cu celelalte două mari “rivale” europene ale sale – festivalurile de la Cannes şi de la Veneţia.


“Numirea unei noi echipe manageriale oferă oportunitatea de a reînnoi programul şi de a ‘curăţa’ festivalul”, au declarat cei 79 de semnatari ai acestui document, publicat în ediţia online a revistei săptămânale Der Spiegel.

Contractul actualului director al festivalului, Dieter Kosslick, care a deţinut această funcţie timp de 16 ani, urmează să expire în 2019. Monika Grutters – ministrul Culturii din Germania – are sarcina de a îl numi în funcţie pe noul director al Berlinalei.

Citește și : Rusia şi Sudanul au semnat un acord de cooperare în industria nucleară pentru uz civil

“Obiectivul este acela de a găsi o personalitate curatorială extraordinară, care este pasionată de cinematografie, are conexiuni pe plan mondial şi este capabilă să conducă Festivalul de la Berlin, la egalitate cu Cannes-ul şi cu Veneţia, spre viitor”, afirmă cineaştii germani.

În pofida faptului că reprezintă o personalitate foarte populară în rândul starurilor de cinema, Dieter Kosslock a fost cu regularitate criticat de anumiţi membri ai industriei de film germane, care l-au acuzat că a permis Berlinalei să rămână în urma festivalurilor de la Cannes şi de la Veneţia.

Pe de altă parte, Dieter Kosslick a contribuit decisiv la transformarea Berlinalei, ce este organizată între festivalul american Sundance, dedicat producţiilor independente, în ianuarie, şi celebrul festival de la Cannes, care are loc în luna mai, în unul dintre cele mai importante festivaluri de filme politice din lume.

Dieter Kosslick a răspuns scrisorii publicate de cei 79 de cineaşti spunând că înţelege apelul lor în privinţa nevoii de restructurare a Berlinalei.

“Viitorul Berlinalei este important pentru noi toţi”, a spus Dieter Kosslick, care intenţionează să alcătuiască el însuşi un plan de reorganizare a festivalului.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 15 – 25 februarie 2018.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.