X

Zecii de mii de persoane au fost EVACUATE la Moscova. Rusia este INUNDATĂ de ameninţări cu bombe – FOTO/VIDEO

Peste 20 de centre comerciale din centrul Moscovei, gări şi universităţi au fost evacuate, după ce au primit apeluri telefonice prin care erau informate că au fost împânzite cu bombe. În total, 190 de locuri au fost evacuate din 17 oraşe ruseşti după alerte de acest tip, anunţă o sursă a serviciilor de securitate, citată de agenţia de ştiri RIA Novosti.

“Pare să fie un caz de terorism prin telefon, dar verificăm credibilitatea fiecărui apel”, a declarat un reprezentant al serviciilor de urgenţă, citate de agenţia TASS, care notează că toate apelurile au fost efectuate în acelaşi timp şi au continuat după începerea evacuărilor în masă.

Potrivit TASS, cel puţin 20.000 de oameni au fost evacuaţi doar în Moscova.

Очередная эвакуация. БЦ “Город столиц” и ТЦ Афимолл, Москва-Сити. Угроза взрыва, говорят, ждут кинологов. pic.twitter.com/2aE8XmWoCL

Autorităţile au intervenit cu genişti, pirotehnişti şi câini speciali antrenaţi în depistarea substanţelor explozive.

Printre locaţiile afectate se numără cele mai mari trei gări din capitala Rusiei, peste 12 mall-uri (inclusiv celebrul GUM, situat în apropiere de Piaţa Roşie), cel puţin trei universităţi, inclusiv cea de Medicină şi cea de Relaţii Internaţionale din Moscova.

Preşedintele Vşladimir Putin a fost informat de această situaţie, dar secretarul său de presă, Dmitri Peşkov, a declarat că liderul de la Kremlin nu comentează acest incident, fiind “o problemă a serviciilor de securitate”.

Alarmele teroriste false sunt sancţionate cu maximum 5 ani de închisoare, potrivit legii ruseşti în vigoare. Autorităţile au declanşat deja mai multe investigaţii paralele, dar susţin că ancheta decurge anevoios, având în vedere că mesajele transmise tefonic erau înregistrate anterior, iar apelurile au fost efectuate de pe cartele pre-pay, greu de depistat şi identificat ulterior autorii acestor glume proaste.

Tags: alerta teroristaamenintari cu bombamoscovapiata rosierusiaVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei