X

Zelenski a ajuns în Statele Unite

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns miercuri în Statele Unite, unde va fi primit la Casa Albă de preşedintele Joseph Biden şi va rosti un discurs în Congresul de la Washington, informează mediafax.

Avionul care l-a transportat pe Volodimir Zelenski a aterizat la Baza aeriană Andrews, la periferia oraşului Washington, afirmă surse citate de postul de televiziune CNN.

Citește și : Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

Volodimir Zelenski se va întâlni cu preşedintele Joseph Biden şi va rosti un discurs în Congresul american, unde va primi confirmarea “sprijinului puternic şi bipartizan pentru Ucraina”, a transmis Preşedinţia SUA.

Administraţia de la Washington a aprobat, miercuri, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 1,85 miliarde de dolari, urmând să fie furnizate inclusiv sisteme antiaeriene Patriot.

Citește și : Zelenski va fi primit la Casa Albă şi se va adresa Congresului Statelor Unite

Kremlinul a avertizat că vizita în Statele Unite a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu va face decât să amplifice conflictul. “În mod categoric, toate aceste lucruri contribuie la agravarea conflictului şi nu aduc nimic bun pentru Ucraina”, a atras atenţia Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de postul France Info. Peskov a subliniat că Moscova nu se aşteaptă la o schimbare a poziţiei Ucrainei privind refuzul de a negocia cu Rusia. Moscova a avertizat că sistemele Patriot vor deveni ţinte legitime ale armatei ruse imediat ce vor intra pe teritoriul Ucrainei.

Tags: congresJoseph BidenStatele UniteVolodimir Zelenskiwashington
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina