Zelenski a avut o primă ședință cu noii comandanți ai armatei ucrainene

Publicat:

Zelenski a avut o primă ședință cu noii comandanți ai armatei ucrainene

Noaptea trecută, armata rusă a lansat un nou atac cu drone asupra Ucrainei lovind infrastructura civilă din trei regiuni ale ţării. Potrivit forţelor armate ale ţării, 16 din cele 23 de drone ruseşti au fost doborâte.

Preşedintele Volodymyr Zelenskyy a anunţat că a avut ieri o primă şedinţă cu noii comandanţi ai armatei cu care a discutat despre întărirea capacităţilor de apărare antiaeriană, dar şi a forţelor militare de pe linia frontului, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Atacurile nocturne cu drone lansate de ruşi au vizat regiunile Dnepropetrovsk, Zaporojie și Herson. Câteva drone au lovit infrastructura energetică a oraşului Dnipro, care a dus la dezactivarea unei termocentrale locale. Administraţia regională din Dnepropetrovsk a anunţat că locuitorii din diferite părți ale orașului au rămas fără electricitate, apă şi internet. Doi civili au fost ucişi, alţi doi fiind răniţi în timpul loviturilor aeriene asupra unui sat din regiunea Herson, au comunicat autorităţile locale.

Preşedintele Volodymyr Zelenskyy a informat că la prima şedinţă a Statului Major a discutat cu noii comandaţni ai armatei despre măsurile de întărire a capacităţilor de apărare antiaeriană pentru a combate mai eficient atacurile constante ale ruşilor asupra infrastructurii civile.

VOLODYMYR ZELENSKYY preşedintele Ucrainei: „A fost prezentat un raport detaliat privind protecția infrastructurii critice – celei energetice, sistemelor de încălzire și de alimentare cu apă, a întregii infrastructuri care reprezintă ţinte permanente pentru rachetele și dronele rusești. Pentru a adăuga mai multă protecție, consolidăm capacitatea şi oferim mai multe posibilităţi grupurilor noastre mobile de tragere. Vom crește numărul acestor grupuri.”

Zelenskyy a comunicat că în dimineața zilei de ieri, armata ucraineană a transferat rezerve semnificative în localitatea ucraineană Avdiivka unde trupele ruse continuă să avanseze pe două direcții în acest oraș ruinat situat pe linia frontului din estul Ucrainei.

În centrul localității situația a devenit extrem de periculoasă pentru militarii ucraineni deoarece forțele armate ruse s-au apropiat la aproximativ 200 de metri de una dintre ultimele rute care asigură aprovizionarea garnizoanei ucrainene.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

Într-un mesaj separat transmis pe o reţea socială Zelenskyy a mulţumit României pentru că sprijină Ucraina încă de la începutul invaziei şi-i antrenează militarii să piloteze mult aşteptatele avioane americane F-16. Nu doar graniţa comună, ci şi istoria comună dintre România şi Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului de o viaţă a celor două ţări, a subliniat liderul de la Kiev în mesajul său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert Una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps  Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.