X

Zelenski a confirmat că forţele militare ucrainene sunt în ‘contraofensivă’

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, sâmbătă, că forţele militare ucrainene sunt “în contraofensivă”, refuzând să ofere detalii despre amploarea operaţiunilor, informează mediafax.

“Este interesat ce a spus (preşedintele Vladimir) Putin despre ofensiva noastră. Este important că Rusia simte că nu i-a rămas prea mult timp, în opinia mea. În Ucraina sunt acţiuni contraofensive şi defensive. Nu voi spune detaliat în ce stagiu. Cred că vom simţi acest lucru”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei de presă Ukrinform, cu ocazia întâlnirii cu premierul Canadei, Justin Trudeau, aflat în vizită la Kiev.

Citește și : Trump a fost inculpat pentru gestionarea arhivelor Casei Albe

Forţele militare ucrainene au intensificat, în ultimele zile, atacurile pe frontul din sud-estul ţării, în contextul informaţiilor privind lansarea unei contraofensive de amploare. Ministerul rus al Apărării a semnalat atacuri ale forţelor ucrainene în zone ocupate din regiunile Doneţk şi Zaporojie, precizând că incursiunile au fost respinse.

“Putem afirma în mod absolut că a început această ofensivă. Trupele ucrainene nu şi-au atins obiectivele pe niciun câmp de luptă, dar regimul de la Kiev încă dispune de potenţial ofensiv”, a declarat vineri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

Citește și : Blinken a discutat cu Netanyahu despre problema statului palestinian

Tags: contraofensivăJustin TrudeaukievPutinucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina