X

Zelenski a convenit cu Scholz asupra unei reuniuni de urgenţă a G7

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat luni că a convenit cu cancelarul german Olaf Scholz asupra organizării unei reuniuni de urgenţă a G7 (principalele ţări industrializate ale lumii) după atacurile ruse lansate luni dimineaţă asupra Ucrainei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Convenit cu cancelarul @OlafScholz al Germaniei, care deţine preşedinţia G7, asupra unei întâlniri urgente a grupului”, a scris Zelenski pe Twitter.

Citeşte şi: Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului – VIDEO – Black News

”Discursul meu este programat, voi vorbi despre atacurile teroriste ale FR (Federaţia Rusă). Am discutat de asemenea despre creşterea presiunii asupra FR şi ajutorul pentru restabilirea infrastructurii avariate”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Acesta a postat pe Twitter că a discutat şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron în legătură cu consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi cu necesitatea unei reacţii europene şi internaţionale dure la adresa Moscovei.

Citeşte şi: Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciţii ‘nucleare tactice’ – Black News

Armata ucraineană a anunţat că Rusia a lansat 75 de rachete – dintre care 43 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană – asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ucrainene.

Tags: Emmanuel MacronG7germaniaOlaf ScholzrusiaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina