X

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității Politice Europene.

„Pentru a patra oară, țările din spațiul european merg la summit-ul Comunității Politice Europene pentru a discuta subiecte și provocări comune. Am ajuns în Marea Britanie pentru a participa la summit, întâlniri bilaterale cu partenerii și semnarea de noi acorduri de securitate”, a scris el pe canalul de Telegram.

Președintele Ucrainei a mai anunțat că sunt planificate întrevedri cu regele Carol al III-lea, prim-ministrul Keir Starmer, membri ai guvernului și șefi ai companiilor de apărare. „Vom semna un acord interguvernamental pentru a sprijini industria ucraineană de apărare, vom discuta despre viitoarea cooperare în domeniul apărării și vom extinde capacitățile noastre de apărare. Încă din primele zile ale invaziei la scară largă, Regatul Unit a fost cu un pas înainte în hotărârea sa de a sprijini Ucraina,  o determinare necesară pentru a opri teroarea rusă”, a spus Zelenski.

El a publicat fotografii de la aeroport, din care, se observă că președintele ucrainean a fost întâmpinat de nou-numitul ambasador al Ucrainei în Marea Britanie, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valerii Zalujnîi.

Tags: a sositîn Marea Britaniela summitZelenski
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei