X

Zelenski a vizitat oraşul Odesa unde s-a informat cu privire la situaţia din Marea Neagră

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat duminică oraşul Odesa din sudul ţării, unde s-a întâlnit cu comandantul Marinei, care l-a informat, printre altele, despre situaţia din Marea Neagră, transmite EFE, potrivit agerpres.  

“Astăzi, regiunea Odesa. Un raport al comandantului Marinei Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksii Neijpapa”, a relatat canalul Telegram al lui Zelenski, unde a fost publicat şi un videoclip cu imagini de la întâlnire.

Citește și : Franţa aprobă o adunare convocată de o organizaţie a opoziţiei iraniene

În cadrul reuniunii au fost abordate “multe teme importante”, inclusiv situaţia operaţională din Marea Neagră, capacităţile defensive ale marinei şi strategia de dezvoltare a marinei ucrainene în timpul războiului şi pentru perioada postbelică, a precizat sursa citată.

“Am discutat rezultatele provizorii şi perspectivele de dezvoltare a programului de drone navale şi a programului de rachete”, a arătat Zelenski.

Potrivit unui comunicat al biroului prezidenţial, Neijpapa l-a informat, de asemenea, pe preşedinte cu privire la progresele înregistrate în vederea creării unui corp de puşcaşi marini.

Într-un mesaj anterior, Zelenski îi felicitase pe membrii marinei ucrainene, care îşi sărbătoresc astăzi ziua profesională. “Suntem mândri de voi. Suntem tot mai puternici. Învingem”, a scris el.

Citește și : Putin, Prigojin și pericolul unui dezastru

Tags: marea neagraOdesaOleksii NeijpapaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina